20/03/2023
Chili con Angus fra Piltingsrud gard
Overrask gjestene dine med Chili con Angus fra Piltingsrud gard. Peter Hatcher fra Syndingstøga har laget oppskriften til en enkel middag som imponerer. Tilberedes med kjøttdeig av våre 100% grasfôra Angus.
4 PERS
30 MIN
Dette trenger du!
400g Angus kjøttdeig fra Piltingsrud gard
2 ss olje til steking
1 stk. gul løk
3-4 båter hvitløk
1 stk rød chili
1 stk paprika
1-2 stk gulrot
100g sellerirot
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpure
150-200 g hermetiske bønner/kikerter
0,5 ts malt spisskummen
1/3 ts kanel
Timian, fersk eller tørket
10 stk enebær
Salt/soya
Pepper/cayennepepper
Vann/grønnsaksbuljong
Slik går du fram:
- Gjør som en god kokk og finn frem alt du trenger! La gjerne kjøttdeigen ligge på benken 30-60 min for å temperere seg.
- Skrell og kutt grønnsaker i terninger i ønsket størrelse og legg de i en skål. Få gjerne barn, familie, venner, gjester til å hjelpe til.
- Finhakk hvitløk, enebær, timian (fersk) og rød chili.
- Start med å steke kjøttdeigen på høy temperatur i en stekepanne eller gryte. (La den få god farge uten å røre for mye og hakk opp deigen på slutten av stekingen) Smak til med salt og pepper.
- Stek hvitløk og chili i en gryte til den får god farge og tilsett resten av grønnsakene. Når grønnsakene begynner å få litt farge så tilsett tomatpureen under omrøring. Senk varmen!
- Tilsett hermetiske tomater, bønner, stekt kjøttdeig og krydder.
- Hvis chilien blir for «tørr» så tilsett gjerne litt vann eller grønnsaksbuljong og la det koke ca 10 min.
- Smak til med salt, pepper/cayennepepper og ev litt soya.
Tipps til servering:
Serveres gjerne med en skje seterrømme på toppen og godt brød eller rundstykker.