Culotte, picanha, rump cap - kjært barn har mange navn. Det er et mørt kjøttstykke som sitter som et lokk over mørbraden, øverst på låret. Fettkappen gir saftig og god smak. I vår oppskrift deler kokkene på Danebu Kongsgaard hvordan du enkelt kan helsteke culotte. Egner seg også til grilling.
Våre oppskrifter
-
- 21/08/2024Beef Wellington - britisk klassiker laget av norsk AngusfiletLes mer
Beef Wellington oppskrift for deg som vil prøve seg på den britiske klassikeren av oksefilet i soppstuing, bakt inn i butterdeig. Med en smakfull indrefilet/ytrefilet av 100% grasfôra Angus fra Piltingsrud gard blir det en festrett.
- 25/01/2024Flat iron steak: lynraskt kan du servere en utsøkt biffLes mer
Flat iron steak er vårt tips når du vil servere et utmerket stykke kjøtt på veldig kort tid. Stekingen tar bare noen få minutter og vipps er maten klar. Gøran og Frank fra Danebu Kongsgard viser deg hvordan du gjør det best.
- 16/11/2023Øl bresert høyrygg av Angus fra Piltingsrud gardLes mer
Kokkene Frank og Gøran Bring fra Danebu Kongsgaard breserte en høyrygg av våre økologiske og 100% grasfôra Angus storfe med Rimtusse, et mørkt og fyldig porter øl fra Små Vesen. Dette er en oppskrift som fremmer den gode smaken av lokalmat fra Valdres.
- 05/10/2023Osso bucco av Angus fra Piltingsrud gardLes mer
Italiensk klassiker laget med gode norske råvarer: Det er knokkelens hull (altså "osso bucco" på italiensk) i skanken hvor margen sitter som gir denne matretten den gode og milde smaken. Med oppskriften Gøran og Frank Bring fra Danebu Kongsgaard deler her er du fort i gang med et sunt og godt måltid.
- 20/03/2023Chili con Angus fra Piltingsrud gardLes mer
Overrask gjestene dine med Chili con Angus fra Piltingsrud gard. Peter Hatcher fra Syndingstøga har laget oppskriften til en enkel middag som imponerer. Tilberedes med kjøttdeig av våre 100% grasfôra Angus.
- 14/02/2023New York steak fra Piltingsrud gard med enkel rødvinsjyLes mer
New York steak er saftig og veldig smaksrik. Dette stykke ble oppkalt etter New York fordi det var en signatur rett i restauranter og steakhouses der. Peter Hatcher fra Syndinstøga tilberedte New York steak fra våre Piltingsrud Angus storfe, og deler oppskriften her. Prøv det du også, og få en liten steakhouse stemning hjem til deg.