16/11/2023
Øl bresert høyrygg av Angus fra Piltingsrud gard
Kokkene Frank og Gøran Bring fra Danebu Kongsgaard breserte en høyrygg av våre økologiske og 100% grasfôra Angus storfe med Rimtusse, et mørkt og fyldig porter øl fra Små Vesen. Dette er en oppskrift som fremmer den gode smaken av lokalmat fra Valdres.
6 PERS
30 MIN TILBEREDNING / 5-6 TIMER KOKETID
Dette trenger du!
1 kg høyrygg av Angus fra Piltingsrud gard
Godt saltet smør (feks. Tine smør)
2 flasker 0,3l Rimtusse Porter fra Små Vesen (kan også bruke andre slag mørk og fyldig øl av type ale)
2 gulrøtter
1 stor pastinakk
1 løk
Salt, pepper
Vann
Slik går du fram:
- Start med varm panne så smøret blir nøttebrunt. Legg kjøttet i pannen.
- Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Du skal prøve å oppnå veldig god bruning og skorpe på hver side.
- Ta kjøttet ut av pannen og legg det i en form/kjele som har tett lokk og tåler høy varme.
- Kok ut pannen med en flaske øl.
- Hell dette over kjøttet og fyll opp med resten av ølet til det dekker cirka halve kjøttstykket.
- Fyll resten av kjelen opp med vann slik at kjøttstykket dekkes med 2-3 cm.
- Vask, rens, skrell grønnsakene og kutt løken i tykke båter.
- Legg dette i væsken med kjøttet.
- Legg lokk på form/kjele og sett i stekeovn på 180 grader i 5-6 timer.
- Sjekk etter 2-3 timer om du må etterfylle med vann. Kjøttet skal være dekket av væske under hele steketiden.
- Når tiden er ute tar du forsiktig ut kjøttet og legger det til siden. La grønnsakene ligge igjen i kjelen og kok opp væsken med grønnsakene til væsken er redusert med 50%.
- Kjør væsken med en stavmikser. Sausen skal tjukne av grønnsakene.
- Smak til med salt og pepper. Dette blir en meget god saus.
Tips til servering:
Kjøttet løsner lett, fordel på 6 tallerkener.
Server gjerne med god potetstappe og ovnsbakte rotgrønnsaker, rosett kål eller rosenkål.
Bestill høyrygg av 100% grasfôra økologisk Angus her.